Hartelijk welkom op de website van CGKV 'De Ontmoeting' in Broek op Langedijk.

(Wilt u meteen doorgaan naar de wijkgemeente Hoorn  klik dan hier)

(Wilt u meer weten over de nieuwe AVG en KerkTV protocollen? Klik dan hier.)

Vanaf 1 januari 2018 zijn twee kerken in Broek op Langedijk samen gegaan. De Christelijke Gereformeerde Kerk (CGK) en de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt (GKV) gaan als "CGKV De Ontmoeting" voortaan alle kerkdiensten en het gemeenteleven samen invulling geven. De nieuwe gemeente heeft ongeveer 690 leden uit Broek op Langedijk en de wijde omtrek.

Aan deze verbinding is een groeiproces van zeker 15 jaar voorafgegaan waarin de gemeenten naar elkaar toe zijn gegroeid door geregeld met elkaar te spreken en gezamenlijk dingen in en rond kerkdiensten te doen. Nu is het officieel zover. De gemeenten nemen deze stap in de overtuiging dat ze in Jezus Christus èèn zijn en dat er veel meer is dat bindt dan scheidt. De gemeenteleden verlangen ernaar samen steeds meer op te trekken rondom de Bijbel en elkaars geloof te versterken. Ook het samen verder uitvoeren van het jeugdwerk is een belangrijk voornemen van de nieuwe CGKV.

Dirk van de Poppe uit Broek op Langedijk kijkt uit naar de bredere samenwerking tussen jong en ouder: "Iedereen moet zich welkom voelen, ongeacht de invalshoek van de dienst. Iedereen mag onderdeel zijn van de diensten. Ik ben heel blij met deze samenwerking en hoop dat we de komende jaren zo samengroeien dat we echt één gemeente zijn. Ik kijk er naar uit meer te leren van elkaars achtergronden, ook op het gebied van jeugdwerk".

"Ik voel me er nu al prima thuis", zegt Els Doekes uit Noord-Scharwoude ", en ik hoop van harte dat we met elkaar éénn gemeente kunnen en zullen zijn. Door m'n werk kende ik al veel mensen. Ik sta voor nieuwe contacten en activiteiten open. Doordat het proces zo lang geduurd heeft zijn er door heel wat gemeenteleden toch ook andere keuzes gemaakt. Dat vind ik erg jammer want daardoor verliezen we contacten die we hebben opgebouwd in de 30 jaar dat ik in Broek op Langedijk naar de kerk ga. Doordat we een streekgemeente zijn kom je elkaar niet zomaar meer tegen".

Predikant Frank Meijer is voorganger van de samengevoegde gemeente, in de toekomst eventueel samen met de opvolger van predikant Henk van Veen die net met pensioen is gegaan.

Als locatie is gekozen voor het kerkgebouw De Ontmoeting op Dorpsstraat 128. In dit gebouw is ruimte voor alle activiteiten van de nieuwe gemeente. Op zondagochtend worden die gehouden om 10.00 uur en 's middags of 's avonds om 16.30 of 19.00 uur. 's Ochtends is er oppas voor de allerkleinsten en tegelijk clubs voor kinderen in de leeftijd van de basisschool.

Wij hopen u hier een goed beeld te geven van onze gemeente. De naam van onze kerk is "De Ontmoeting", wat goed weergeeft wat wij willen zijn: leden van een levende gemeente, die het geloof in God met elkaar willen delen, elkaar willen ontmoeten en naar elkaar willen omzien.

We hebben voor nu de bestaande website ietsje aangepast, maar we zijn druk bezig om een nieuwe website te maken die nog beter ons vernieuwde karakter weer gaat geven en met onze nieuwe huisstijl zal worden weergegeven. We houden u hier op de hoogte. Mochten er toch opmerkingen of vragen zijn, dan horen wij dat graag!

De aanvangstijden van de zondagse erediensten zijn:
ochtenddienst                                 10.00 uur
middag/avonddienst in de zomertijd 19.00 uur
                              in de wintertijd 16.30 uur

*  Alle diensten worden in De Ontmoeting gehouden, het gebouw van de GKV zal een andere bestemming krijgen.

Helaas, Anynews vereist Website Baker 2.7 of hoger.