De Kerkenraad is het "bevoegd gezag" van de gemeente. De kerkenraad wil vooral geestelijke leiding geven aan de gemeente.

De kerkenraad bestaat momenteel uit 23 personen:  de predikant, 11 ouderlingen en 11 diakenen.

Daarnaast moeten er natuurlijk ook bestuurlijke zaken geregeld worden. Hiervoor is een apart “dagelijks bestuur”, het moderamen. Dit moderamen wordt gevormd door de predikant, 3 ouderlingen en de voorzitter van de diaconie.

ds. Frank H. Meijer predikant moderamen
Harry van Dinter ouderling (scriba) moderamen
Dirk Douma ouderling
Siem Duif ouderling (voorzitter) moderamen
Rinus Hoebeke ouderling
Dirk van de Poppe ouderling (jeugd)
Rein Schippers ouderling(wijkgemeente Hoorn)
Jan Schoon ouderling moderamen
Peter Schoon ouderling
Frank van Til ouderling
Frans Terwel ouderling (jeugd)
Jaco Trompetter ouderling
Peter van Dijk diaken
Adriaan Everaars diaken  moderamen
Reinier Jumelet diaken
Theo Kamstra diaken (wijkgemeente Hoorn)
Guus Leegwater diaken
Niek Linting diaken
Michel Mabruki diaken (wijkgemeente Hoorn)
Jan Papa diaken
Onno Papa diaken
Frank Schoon diaken
Mark Splinter diaken

Ouderlingen hebben een bijzonder mooie taak: zij zijn verantwoordelijk voor de opbouw van de gemeente. Zij dragen de zorg voor de gemeente als gemeenschap. Zij zorgen ervoor - met vorming en toerusting - dat de gemeente haar pastorale en missionaire roeping kan vervullen.
Samen met de predikant is hen bovendien de herderlijke zorg voor de gemeente toevertrouwd.

Naast het mede leiding geven aan de gemeente hebben de diakenen nog een specifieke taak. Zij zorgen voor het inzamelen van financiële middelen om projecten mogelijk te maken en te ondersteunen en om gemeenteleden in moeilijke financiële situaties te kunnen bijstaan.

Lees hierover meer op de pagina. diakonaat